Mitä taitoja vaaditaan kun suunnitellaan kotisivut yritykselle?

 Ennen mitään muuta, mieti mitä kotisivujen suunnittelu oiekasti on. Voit ajatella tietäväsi kotisivujen suunnittelun merkityksen, mutta käydään asiat vielä kerran läpi. Tämä saattaa poistaa mielestäsi jonkin myytin, kun suunnittelet kotisivut yritykselle.

Verkkosivujen suunnitteluprosessi sisältää elementtejä, kuten verkkosivun taiteellisen ulkonäön, alkaen sisällön järjestämisestä ja suunniteltujen yksityiskohtien lisäämisestä kotisivulle. Kotisivujen suunnittelijat tekevät töitä verkkosivuston kanssa, jonne kävijät tulevat, näkevät ja ovat vuorovaikutuksessa. Verkkosuunnittelijan vastuulla on yhdistää brändiin kuvat, fontit, muotokieli, värimaailma, painikkeet ja saada kaikki nämä elementit sopimaan yhteen. Se ei tarkoita, että verkkosuunnittelijan pitäisi osata koodaaminen ja tuotemerkin luominen. Eri henkilöiden vastuulla on koodata tai markkinoida yrityksesi kotisivuja. Suunnittelijan on tunnettava suunnitteluohjelmistot, kuten Photoshop, Illustrator, Sketch. Heidän ei tarvitse olla näiden kaikkien asiantuntijoita, mutta heillä on oltava perustiedot.

Vaaditut taidot suunniteltaessa kotisivut yritykselle

Web-designerina oleminen edellyttää paljon taitojen oppimista. Pelkkä korkeakoulututkinto ei riitä. Teknologiamaailma muuttuu päivittäin, mikä vaatii web-designeria pysymään ajan tasalla muuttuvista suunnittelutrendeistä. Web-designerilla pitäisi olla ikyky itseoppimiseen.

Graafisen suunnittelun perustaidot

Loppujen lopuksi graafiset suunnittelijat ovat suunnittelijoita. Vaikka heidän päätyö ei olisikaan esimerkiksi logosuunnittelu, heidän tulisi osata yhdistää teksti, grafiikka, kuvat ja värit visuaalisesti miellyttävällä tavalla ja tarkasti. Tämä vaatii graafisen suunnittelun perustaitojen osaamista ja trendien tuntemista pitkältä ajalta, sekä osaamista erottaa hyödylliset asiat vanhentuneista.

Toimialatietämys

Sanonta, että oppiminen ei lopu koskaan, pitää paikkansa myös graafisessa suunnittelussa. Verkkosivuston design on tavallaan tapa kommunikoida käyttäjien kanssa, muuntaa heidät asiakkaiksi. Kotisivujen pitäisi täyttää lähes kaikkien käyttäjien odotukset, jopa ylittää ne. Suunnittelussa on joitain vakiokäytäntöjä ja muita asioita, jotka toistuvat vuorenvarmasti kotisivusta toiseen nykyaiakana, kuten peruslayoutit, ruudukko-asettelu, responsiivinen design ja muita jotka muutuuvat hieman ajan mukana. Näistä voi oppia lisää alan keskustelufoorumeilla ja oppaista.

Käsitys ohjelmistoista

Suunniteltaessa kotisivut yritykselle, ei voida käyttää vain kynää ja paperia. Kotisivujen suunnittelu vaatii asiantuntijatason tietoa ohjelmistosta, mutta se ei tarkoita, että sinun pitäisi olla kaikkien käytettävissä olevien suunnitteluohjelmistojen asiantuntija. On kuitenkin olemassa ohjelmistoja, joiden käyttö sinun pitää osata, kuten Photoshop. Tämän lisäksi sinulla pitää vähintään olla käsitystä muistakin ohejelmistoista, joita tulet käyttämään osassa suunnitteluprosessia.

Tietämys kotisivujen teosta

Kuten edellä mainittiin, koodaus ei ole web-designerin vastuulla. Mutta web-designerin tulisi tietää kotisivujen kehitysprosessi ja julkaisujärjetelmien tai alustojen toimintaa. On välttämätöntä olla tietoinen teknisistä ominaisuuksista ja rajoituksista. Tämän avulla kotisivujen suunnittelun ja kehityksen yhdistämisestä tulee saumatonta. Tiedät mikä muotoilu voi toimia ja mikä ei, onko rakennetta tai muita suunnittelun osia vaikea toteuttaa teknisesti ja vaikuttaako joku suunnitteluelementto esimerkiksi paljon kotisivun latausaikaan.

Suunniteltaessa kotisivut yritykselle, nämä ovat välttämättömät tiedot ja taidot. Ota meihin yhteyttä jos haluat tietää lisää tai palkata kotisivujen suunnittelijan meiltä.

Comments

Popular posts from this blog

Tunteiden merkitys verkkosivujen suunnittelussa

Kotisivujen suunnittelun merkitys koulutuksessa

Miksi sivuston varmuuskopiointi WordPressissä on erittäin tärkeää?